Individuele coaching

Gericht op kwaliteiten, energiebrengers en eigen regie.

Hellen Overduin

Verbeter je persoonlijke effectiviteit

Een werknemer wil zich goed voelen, goed functioneren én met een voldaan gevoel naar huis gaan. Een werkgever streeft naar een gedreven medewerker die goed in haar of zijn vel zit. In de coachingstrajecten is het mijn uitgangspunt om deze wensen samen te laten komen. Dit doe ik door mensen te begeleiden die nog volop aan het werk zijn, maar ook door mensen die ziek thuis zijn te coachen zodat zij succesvol kunnen re-integreren.

Tijdens de coachingsessies beantwoord ik diverse vragen, zoals “ Hoe ga ik om met de hoge werkdruk?, “Hoe ga ik om met die collega waar ik dagelijks moeite mee heb?” of “Hoe kan ik de lat lager leggen voor mijzelf?” In de gesprekken bespreken we jouw eigen kwaliteiten, zaken die je energie brengen of juist energie kosten, vaste patronen, belemmerende overtuigingen, en waar je wel of geen invloed op hebt. Ik gebruik diverse technieken, zoals het uitspelen van situaties of het beleven van modellen. Voor welke aanpak ik kies hangt af van de coachvraag en wat bij jou als persoon aansluit. Kortom: een coachingstraject op maat.

“Hellen, je hebt mij laten inzien hoe ik mijn eigen regie weer kan pakken”.

“Door het coachtraject heb ik mijn zelfvertrouwen weer terug”.

Loopbaanbegeleiding

Wat wil ik nu precies?
Welke uitdaging wil ik aangaan?
Wat is de juiste stap?
En kan ik het allemaal eigenlijk wel?
Kortom: wat wordt de volgende stap in mijn loopbaan?

Om die vraag te beantwoorden maken we een persoonlijk profiel. In dit profiel schetsen we jou als mens en wat je ideale functies zijn, eventueel aangevuld met opleidingswensen en -mogelijkheden. Belangrijk hierin is dat jouw succesmomenten centraal komen te staan, samen met de zaken waar je energie van krijgt. We ontdekken waar je kwaliteiten en drijfveren liggen, en komen erachter wat je wel en niet wilt tegenkomen in je werk. Met veel doorvragen en de nodige opdrachten komen we samen tot de kern van jouw wensen op loopbaangebied. Zo maken we een actieplan waarmee we de benodigde stappen zetten om deze wensen werkelijkheid te maken.

“Wat fijn dat ik nu over tools beschik die mij helpen om mijn lat lager te houden en beter mijn grenzen te bewaken”.

“Ik ben nu veel bewuster geworden van mijn gedrag en mijn valkuilen. En vooral meer bewust van wat ik allemaal te bieden heb”.

Hellen Overduin