Teamtrainingen

Gericht op voorkeursgedrag, elkaar beter leren begrijpen

en zaken gemakkelijker bespreekbaar maken.

Hellen Overduin

Teamtrainingen

De teamtrainingen die ik geef zijn gericht op voorkeursgedrag, elkaar beter leren begrijpen en zaken gemakkelijker bespreekbaar maken. Kortom streven naar een duidelijke en prettige communicatie met elkaar! Een teamtraining blijft altijd maatwerk. Veiligheid en respect voor elkaar vormen de basis.

Een unieke aanpak voor ieder team

Om de meest effectieve aanpak te kiezen is het belangrijk te ontdekken wat ten grondslag ligt aan het gedrag dat het team laat zien. Als ik deze vraag met u, of vooraf met het team kan beantwoorden kan ik de juiste tools bij elkaar brengen om een mooie training op maat te maken. Om de effectiviteit en de kwaliteit te waarborgen werk ik bij grote groepen (vanaf 12 personen) samen met een tweede trainer.

Er is een aantal kernonderwerpen die ik vaak terug zie komen. Zo kan het zijn dat het team veel heeft meegemaakt en dat de veiligheid binnen de groep hierdoor is afgenomen. Ook kan het zijn dat er te veel over elkaar wordt gepraat in plaats van met elkaar. Haaks hierop staat dat teamleden juist te lief kunnen zijn voor elkaar, waardoor frustraties worden onderdrukt in plaats van besproken. Wat het ook is, door met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te leren begrijpen valt vaak veel winst te behalen.

Een waardevolle ervaring voor het hele team

Een greep uit de ervaringen van teams die samen een training volgden:

“Jullie aanpak is heel prettig, op een rustige manier weten jullie veiligheid te creëren die nodig is om ons zo open te laten communiceren.”

“Ik had vooraf mijn bedenkingen, maar deze twee dagen waren heel prettig. We kennen elkaar nu beter, weten waarom de ander dingen op zijn manier aanpakt en weten wat we van elkaar verwachten.”

“Het was een mooie dag waarin we heel eerlijk en open met elkaar hebben kunnen delen waar we mee zaten.”

“Het was een leerzame dag, de trainingsacteur die erbij was om te oefenen was een goede keuze.”

“Fijn om een tool aangereikt te krijgen die als kapstok kan dienen, om vervolgens met onze eigen kwaliteiten en valkuilen aan het werk te gaan.”

Hellen Overduin